Glassbloggen

Selvrensende vinduer er perfekt om våren

Med våren kommer også fettmerker og skitt til syne på vinduene. I stedet for den årlige vindusvasken, kan du ha selvrensende glass, og heller bruke tiden på noe moro.

Selvrensende Glass
Illustrasjon tatt fra Glass & Fasadeforeningens PDF - "Gode råd og forbrukerfakta om glass"

 

Selvrensende Glass


Hvordan fungerer selvrensende glass? Vinduet er belagt med titandioksid som aktiveres ved naturlig UV-lys/fotokatalyse. Glasset monteres som det ytterste glasset i vinduet, gjerne der det blir utsatt for vind og regn. Du kan selv ta fram hageslangen og spyle vinduet rent, og la det tørke av seg selv. Det selvrensende glasset bryter nemlig ned skadelig nitrogendioksid til ufarlig og lettløselig nitrat, som skylles bort når det regner. Derfor bruker næringsbygg eller private denne type glass, særlig i storbyer der det er mye forurenset luft.

Av og til kommer det merker på overflaten som ikke forsvinner ved å spyle. I disse tilfellene tar du en glassklut med litt aceton eller rødsprit på, og gnir forsiktig til flekken er borte. Bruk ikke vindusnal på dette glasset fordi det lett blir riper.

Etter at du har rengjort vinduet kan det ta 5-7 dager å reaktivere belegget på glasset. I mellomtiden kan du sitte inne i godstolen og nyte solens stråler, som skinner gjennom et blankt og nyvasket vindu.

Ønsker du selvrensende glass tar du kontakt med en av våre glassmestere som hjelper deg.

Lykke til!

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?