Glassbloggen

To tips til å sikre din bolig mot innbrudd før ferien

Da er sommeren her, og vi gleder oss til å reise bort på ferie til varmere strøk. Dessverre er sommeren en høytid for innbrudd, og vi må gjøre det som er mulig for å sikre vår bolig.

Har du tatt grep for å sikre din bolig?

Vi i Glassfagkjeden kan hjelpe deg med sikkerhetsglass. Det finnes et variert tilbud i markedet av både sikkerhets- og sikringsglass, som gir hhv. personsikkerhet og sikrer verdier. Bruk av sikkerhets- og sikringsglass endrer ikke glassets energimessige egenskaper vesentlig i forhold til vanlig 2-lags isolerglass. Nesten alle isolerglass med sikkerhets- og sikringsglass kan også oppfylle funksjoner som energisparing, solavskjerming og lydisolering.

Herdet glass er en type sikkerhetsglass med meget høy bruddstyrke og sikrer mot tunge støt, f.eks. personer som faller inn i en rute. Herdet glass i 5 mm tykkelse har samme bruddstyrke som 12 mm tykt uherdet glass. Glasset herdes ved at det blir varmet opp til ca. 650 °C, og deretter avkjøles overflatene hurtig ved hjelp av luft. Den store trykkspenningen på overflatene som oppstår i denne prosessen gir glasset en sterk økning i bøyningsstyrke.

 

Herdet glass

Herdet glass er ikke hardere enn vanlig floatglass og kan derfor utsettes for riper. Glass kan inneholde mikroskopiske forbrenningsrester fra smelteprosessen, som etter herding kan forårsake spontane sprengninger. For å sikre seg mot disse spontane sprengningene kan det herdete glasset gjennomgå en “heat soak” prosess, d.v.s. en ekstra oppvarmning, som utløser eventuelle feil i glasset (denne prosessen kan ikke pr. i dag utføres i Norge). Herdet glass skal alltid bestilles i ferdige mål, da det ikke kan skjæres, bores eller på annen måte bearbeides etter herding. Når herdet glass knuses er splintene små og uten farlige kanter. Herdet glass kan også lamineres.

 

Laminert glass

Laminert glass er flere lag av glass med mellomlag av folielaminat i en sandwichkonstruksjon. Lamineringen er usynlig ved gjennomsyn. Bruddstyrken av laminert glass er nesten lik styrken i et enkelt glass. Laminert glass, fremstilt av 3 mm glass pluss folie pluss 3 mm glass, har således kun en bruddstyrke som 3 mm glass. Når en laminert rute knuses henger glassbitene igjen i laminatet og blir dermed hengende i ruten. Derfor er det viktig, at det innvendige glasset i isolerruter anvendt i tak og overlys er laminert glass. Glassets lyddempende egenskaper økes ved laminering.

For mer produktinformasjon sjekk ut Pilkington sine hjemmesider: Sikkerhetsglass

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?